Om os

Vi er et flergenerationers familielandbrug på Hjarnø.

Som led i generationsskifte har vi arbejdet med udvikling af en grøntsagsproduktion med kål i fokus. I sæson 2022 dyrker vi en lang række forskellige kål (blomkål, broccoli, spidskål, rødkål, hvidkål, savoykål, palmekål, grønkål, rød spidskål, lilla blomkål, og rød grønkål), løg (alm. løg, rødløg, hvidløg og forårsløg), gulerødder, rødbeder, persillerod, hokkaido-græskar, squash, spaghetti-squash, ærter, jordbær, lidt tomater og agurker. Nogle af kål og grøntsagerne har vi efterhånden god erfaring med andre er vi stadig ved at lære en masse om og sæsonen må derfor vise om det bliver en succes.
Vores far, Gunnar, er en del af brødrene Jensens kartofler på Hjarnø, og du finder derfor også lækre nye friskopgravede Hjarnø Kartofler i kasserne. Vi dyrker også quinoa, se meget mere om det HER.

Vi tilstræber en produktion i harmoni med natur og klima.

Vores grøntsager er ikke økologiske, men de er minimalt behandlede. og eksempelvis er alle kålene udelukkende behandlet med økologisk godkendte midler. Vi tilstræber en produktion i harmoni med natur og klima og på vores facebook og instagram kan du følge med i de tiltag vi laver og vores overvejelser omkring dyrkningsmetoder, valg af afgrøder mv.. Eksempelvis arbejder vi med blomsterstriber imellem kålene, til gavn for bier og andre insekter, men forhåbentlig også til gavn for os og jer i form af færre sommerfuglelarver i kålene. 

Vores fælles familieprojekt dyrker lokale grøntsager med udsigt

Familien består af Gunnar og Lilian, som er ældste generation. Gunnar har overtaget gården efter sin far, og gårdene vi bor på, har været drevet af familien i en del generationer. Mathias og Mathilde er børn af Gunnar og Lilian og har begge været lidt udenøs og finde hhv. Christina og Hermann, som gerne ville flytte med til Hjarnø. Mathias og Christina har Frida, og Mathilde og Hermann har Gerda, Henry og Ejgil. Gunnar, Mathias og Hermann er de primære grøntsagsproducenter, men Lilian, Christina og Mathilde bidrager der, hvor de kan. Og børnene tager del i årets gang på øen, så det er et fælles familieprojekt at dyrke lokale grøntsager med udsigt!